4gamers.be

Baas van Nintendo Rusland krijgt enkel waarschuwing na onderzoek

Door Jay, 15-01-2019 15:54

Nintendo heeft laten weten dat het zijn onderzoek naar Yasha Haddaji, de baas van Nintendo Rusland, heeft afgerond en dat hij een formale waarschuwing heeft gekregen. Een ontslag, waar veel Russische Nintendo fans op hadden gehoopt, komt er niet.

Haddaji kwam enkele maanden geleden in een storm van kritiek terecht toen bleek dat hij tijdens een livestream door het lint was gegaan en er op los vloekte terwijl hij werknemers beledigde en bedreigde. Het onderzoek van Nintendo heeft uitgewezen dat hij ook op andere momenten op de werkvloer wel eens door het lint ging, maar voor andere gevallen van grensoverschrijdend gedrag, waarover berichten opdoken in de nasleep van de livestream affaire, werden geen of onvoldoende bewijzen gevonden. Desondanks heeft Haddaji de gedragsregels van Nintendo overtreden. Daarvoor heeft hij zich verontschuldigd en daarvoor heeft hij dus een waarschuwing gekregen.

Voorts zegt Nintendo of Europe dat het Nintendo Rusland meer middelen zal geven om ervoor te zorgen dat Nintendo fans in het land correct bediend kunnen worden. Fans zijn namelijk ook boos op het beleid dat Haddaji voert, waardoor sommige producten niet of onvoldoende op voorraad zijn voor de Russische markt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.