4gamers.be

Koop eens een gaming monitor van 5000 dollar

Door Jay, 19-01-2019 00:01

HP heeft zijn BFGD onthuld, wat staat voor Big Format Gaming Display. De Omen X Emperium is een Quantum Dot gaming monitor die je met zijn 65" net zo goed als tv kan gebruiken. De mastodont weegt nog eens 63,5 kilogram ook en het prijskaartje is ook stevig. Je betaalt er namelijk 4999 dollar voor.

Natuurlijk staat tegenover dat prijskaartje ook wel wat qua technologie, al mag je over een stevige pc of console beschikken om daar optimaal gebruik van te maken.

Het paneel bevat een 384-zone full direct-array backlight, naast Quantum Dot technologie, en levert 95% van het DCI-P3 kleurengamma. Verder is er een resolutie van 4K en een refresh rate van 120-144Hz. Degelijke HDR is in theorie ook mogelijk dankzij het VESA Certified van DisplayHDR 1000.

Alsof dit alles nog niet genoeg (eigenlijk niet he, voor die prijs), heeft het scherm ook nog de G-Sync frame syncing technologie van NVIDIA en een ingebouwde NVIDIA Shield zodat games en media gestreamed kunnen worden. Het AMVA-paneel heeft een response time van 4ms.

Tot slot zit ook nog een soundbar ingebouwd, met een uniek design waardoor een subwoofer overbodig zou zijn. De soundbar heeft 3 ingebouwde stereo amplifiers met Low Frequency Array (LOFAR) technologie. Er is een rating voor 120w output en er zijn twee modes voorzien: gaming en entertainment.

Leuk extraatje: het scherm heeft een nabijheidssensor waardoor de achterkant oplicht, wat het makkelijker maakt om gebruik te maken van de connecties daar. Eén DisplayPort 1.4 en drie HDMI 2.0 ports zijn voorzien.

De Omen X Emperium verschijnt in februari en heeft zoals gezegd een stevig prijskaartje van 4999 dollar.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.