4gamers.be

Voormalig CEO geeft ontwikkelaars schuld voor falen Overkill's The Walking Dead

Door Jay, 29-01-2019 11:33, bron: https://www.vg247.com/2019/01/28/starbeeze-ceo-blames-his-own-devs-for-failure-of-the-walking-dead/

Toen Bo Andersson als CEO (noodgedwongen) opstapte als CEO van Starbreeze, dat op een faillissement lijkt af te stevenen als het niet snel aan geld geraakt, stuurde hij nog een afscheidsmail naar alle werknemers. Daarvan zijn nu stukken naar buiten gekomen en blijkbaar wees Andersson met de vinger naar ontwikkelaars en gaf hij hen de schuld voor het falen van Overkill's The Walking Dead, een flop waardoor de studio nu in zware problemen zit.

Andersson zei om te beginnen dat hij zelf grote offers heeft gebracht. Zo zou hij de afgelopen twee tot drie jaar 100 uur per week hebben gewerkt en in een scheiding zijn verwikkeld geraakt, waarbij hij ook het hoederecht over zijn kinderen zou zijn kwijtgespeeld. Ook zegt hij "all my money" te zijn verloren, maar wat hij daar precies mee bedoelt, is niet duidelijk. Toen hij nog CEO was, verkocht hij voor 1,8 miljoen euro aan aandelen, iets waarvoor hij ook verdacht werd van insider trading.

Verder in de mail haalt Andersson aan dat uiteindelijk minder en minder ontwikkelaars bereid waren om zich extra in te zetten voor Overkill's The Walking Dead, waardoor het moeilijk werd om nog kwaliteit af te leveren. Andersson legt de schuld dus duidelijk bij de ontwikkelaars en niet bij zichzelf als CEO.

Huidig CEO Mikael Nermark verdedigt zijn werknemers en zegt dat iedereen meer dan bereid was om, indien nodig, een extra inspanning te leveren, wat ook gebeurde.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.