4gamers.be

Disney keert niet terug naar actieve ontwikkeling van games

Door Jay, 06-02-2019 10:04, bron: https://www.ign.com/articles/2019/02/06/disney-has-no-plans-to-publish-video-games-themselves

Er is een tijd geweest dat Disney alle touwtjes zelf in handen had voor de ontwikkeling en het uitgeven van zijn games. De resultaten waren echter niet meteen om over naar huis te schrijven en dus werd op een bepaald moment beslist om gewoon met licenties te werken, zodat andere studio's de mogelijkheid kregen om games te maken op basis van Disney IP's. Zo bezit EA momenteel de rechten om met Star Wars aan de slag te gaan.

Natuurlijk is niet iedereen tevreden met deze aanpak, vooral dan omdat ze vinden dat EA Star Wars helemaal naar de verdoemenis helpt. Vanuit de community klinkt dan ook wel eens de oproep richting Disney om actie te ondernemen en de licentie weer af te nemen. Disney kan de licentie dan aan iemand anders geven, of beslissen er zelf weer actief mee aan de slag te gaan. Dat laatste zal echter niet meteen gebeuren.

Bob Iger, CEO van The Walt Disney Company, liet weten dat Disney voorlopig niet terugkeert naar het actief ontwikkelen en uitgeven van games. Disney is naar eigen zeggen tevreden over het werk van EA en bovendien wijst men erop dat andere partijen nu eenmaal beter werk afleveren dan Disney zelf wat het maken van games betreft.

Star Wars Battlefront II screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.