4gamers.be

Belgische gamesector krijgt belastingsvoordeel

Door Jay, 08-02-2019 13:24, bron: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/02/06/tax-shelter-game-industrie

De Belgische overheid is van plan om de Belgische gamesector een duwtje in de rug te geven. Er is namelijk een beslissing genomen voor het invoeren van een zogenoemde "tax shelter", een belastingsvoordeel voor wie investeert. Investeerders kunnen zo een aanzienlijk deel van hun investering aftrekken van de belastingen. Tel daar nog eens de mogelijke winst van een game bij en investeren in Belgische games wordt dus een stuk aantrekkelijker.

Natuurlijk krijgen investeerders dat belastingsvoordeel niet zomaar. 90% van de investering moet in België zelf gebeuren en 70% moet naar de feitelijke productiekosten gaan. Op die manier zorgt men ervoor dat het geld goed terecht komt en bovendien ook de Belgische economie stimuleert.

Hoewel het principe van het belastingsvoordeel nu is goedgekeurd, moet er wel nog over gestemd worden in het parlement. Ook Europa moet het plan nog goedkeuren. Verwacht wordt echter dat dit geen problemen zal opleveren en dat de maatregel komende zomer al van start kan gaan.

In de Belgische gamesector zijn zo'n 800 mensen actief. In 2010 bedroeg de omzet nog maar 2 miljoen euro, terwijl dat in 2018 al 45 miljoen euro was.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.