4gamers.be

Leerkracht ontslagen nadat hij Fortnite speelde met leerlingen

Door Jay, 13-02-2019 12:37, bron: https://nypost.com/2019/02/11/gym-teacher-fired-for-playing-fortnite-with-his-students/?utm_source=url_sitebuttons&utm_medium=site%20buttons&utm_campaign=site%20buttons

In de VS is een leerkracht ontslagen nadat hij Fortnite had gespeeld met twee leerlingen. De 29-jarige Brett Belsky was gymleraar aan MS 890 in Brooklyn, New York, en had een 11- en 12-jarige leerling horen praten over Fortnite. Om hen te motiveren, zei hij dat hij Fortnite met hen zou spelen als ze een bepaalde schoolopdracht goed deden. Hij zei er wel bij dat ze toestemming moesten hebben van hun ouders. Belsky ging ervan uit dat dat in orde was en hield zich dus aan hun afspraak. Hij speelde zo'n 20 minuten Fortnite met de twee, maar blijkbaar had een van de leerlingen geen toestemming gevraagd aan zijn ouders. Toen de vader erachter kwam, stapte hij naar de directie omdat hij dergelijk gedrag van een leerkacht ongepast vond.

De feiten zelf dateren van maart vorig jaar. In april werd Belsky op non-actief gezet in afwachting van een uitspraak in zijn zaak. Afgelopen herfst werd vervolgens beslist om hem te ontslaan. Volgens een woordvoerder van het Department of Education horen werknemers van scholen geen online contact te hebben met leerlingen, tenzij het schoolgerelateerd is. Wel is het blijkbaar zo dat Balsky ontslagen werd op basis van een algemene evaluatie van zijn functioneren in de school, waarbij ook maar niet uitsluitend rekening gehouden werd met dit Fortnite incident.

Belsky geeft toe dat het geen goed idee was om leerlingen te motiveren door te beloven samen met hen te gamen, en dat hij best van tevoren het idee had besproken met zijn oversten. Desondanks vecht hij zijn ontslag aan. Daarvoor wordt later deze maand een hoorzitting gehouden.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.