4gamers.be

Ontslagen bij Australische studio van EA

Door Jay, 22-02-2019 09:34, bron: https://kotaku.com/eas-australian-studio-hit-by-massive-layoffs-1832803802

Er zijn onstlagen gevallen bij FireMonkeys, een Australische studio van EA die in 2012 werd opgericht door IronMonkey Studios en FireMint samen te voegen. Met zo'n 200 werknemers was het een van de grootste game developers van het land. Zo'n 40 tot 50 mensen zouden zijn ontslagen.

FireMonkeys hield zich uitsluitend bezig met de ontwikkeling van mobile games. Zo maakte het Real Racing 3, evenals The Sims: Freeplay en Need for Speed: No Limits. Ook Real Racing 4 zou in ontwikkeling zijn geweest, maar die game zou eerder deze week geannuleerd zijn in het kader van een herstructurering, met ook de ontslagen als gevolg. Intussen zou de sfeer in de studio zo slecht zijn dat de resterende werknemers vermoeden dat de hele studio uiteindelijk zal worden opgedoekt.

Het aantal ontslagen nu zou goed zijn voor zo'n 10% van de hele Australische game development industrie.

Electronic Arts screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.