4gamers.be

Microsoft werknemers niet blij met militair contract

Door Jay, 26-02-2019 13:12, bron: https://www.gamesindustry.biz/articles/2019-02-26-microsoft-ceo-satya-nadella-defends-hololens-military-contract?fbclid=IwAR3q7i7EcYYLwmlREStwqWP52Br7xQx7qRrxqvTaM_WrmttYhucQhYuuAOk

Microsoft blijkt vorig jaar een militair contract te hebben binnengehaald, goed voor 479 miljoen dollar. Onder dat contract zou Microsoft tot wel 100.000 HoloLens headsets voor het Amerikaanse leger voorzien. Soldaten zouden daarmee makkelijker dreigingen kunnen spotten en dodelijker kunnen toeslaan op het slagveld. Heel wat werknemers van Microsoft zijn daar niet over te spreken.

De zogenaamde Microsoft Workers 4 Good, een groep die vorige maand actief werd, vindt het alarmerend dat Microsoft zijn nieuwste technologie laat gebruiken om mensen te doden. Heel wat van de ingenieurs die hebben meegewerkt aan de HoloLens zouden niet willen dat hun product daarvoor gebruikt wordt en men vindt dat men daar ook best wat over te zeggen heeft. Bovendien zou Microsoft hen altijd voorgehouden hebben dat de HoloLens gebruikt zou worden voor nobele doeleinden, zoals gebruik bij medische operaties en dergelijke. Daarvoor wordt ook verwezen naar de onthullingsvideo van de HoloLens 2, waarin medisch, technisch en kunstzinnig gebruik getoond wordt, terwijl militair gebruik achterwege blijft.

De groep wil dat Microsoft het contract stopzet en dat het bedrijf zich verontschuldigt, terwijl ook nieuwe ontwikkelingsprocessen van wapens zouden moeten worden stopgezet. Ook wil men een externe, onafhankelijke ethische commissie om de zaak te bekijken en advies uit te brengen over het gebruik van technologie van Microsoft.

Of Microsoft Workers 4 Good zijn slag thuis zal halen, valt te betwijfelen. Satya Nadella, CEO van Microsoft, heeft in een reactie laten weten dat het bedrijf altijd duidelijk heeft gesteld dat het geen technologie weerhoudt van instellingen die democratisch zijn verkozen om vrijheden te beschermen. Volgens Nadella is het contract naleven dan ook een kwestie van verantwoordelijkheid voor een bedrijf in een democratie.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.