4gamers.be

Sonic artist slachtoffer van racistisch geweld

Door Jay, 28-02-2019 11:39, bron: https://www.resetera.com/threads/adventures-of-sonic-the-hedgehog-artist-victim-of-a-hate-crime-hospitalized.102307/

Milton Knight, een cartoon artist die werkte aan iconische personages als Mighty Mouse, Betty Boop, Richie Rich en Felix the Cat, en die verder verantwoordelijk was voor de visuele stijl van de animatieserie Adventures of Sonic the Hedgehog (1993), is het slachtoffer geworden van racistisch geweld. Toen hij op de bus stond te wachten, werd hij in elkaar geklopt door een man die al de hele tijd aan het provoceren was door om de haverklap "nigger" te roepen. Knight hield er een gebroken neus, verschillende schrammen en meer aan over. De dader raakte gewond aan zijn hand en belandde in de gevangenis.

Knight is nu aan het herstellen, maar uit een bericht op Facebook blijkt dat hij het moeilijk heeft. "Soon I am going to die. I can't take this any more," klinkt het. Knight, een van de bekendste Afro-Amerikaanse cartoonisten, heeft het in zijn leven niet makkelijk gehad. Hij  heeft een posttraumatische stressstoornis als gevolg van jarenlang fysiek en verbaal misbruik door zijn aan alcohol verslaafde vader en in 2016 had hij een zenuwinzinking, waardoor hij bijna twee jaar niet kon werken. Hij werd ook uit zijn appartement gezet, nadat hij had geklaagd over de slechte leefomstandigheden, iets waardoor hij ook tyfus had opgelopen.

Voor al zijn kosten tracht Knight extra centjes in te zamelen via GoFundMe en Patreon.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.