4gamers.be

Stemactrice van Brigitte (Overwatch) heeft emotionele boodschap

Door Jay, 28-02-2019 12:41, bron: https://kotaku.com/players-who-hate-overwatchs-brigitte-are-harassing-her-1832939304

De laatste maanden is de Overwatch community zich meer en meer gaan ergeren aan de meta van de game, die draait rond personages met veel HP en uithoudingsvermogen. Een support-tank als Brigitte doet het daarom erg goed, tot ergernis van heel wat spelers. Bezorgdheden om met Blizzard te delen, natuurlijk, maar er zijn ook spelers die hun pijlen richten op Matilda Smedius, de 21-jarige stemactrive van Brigitte.

Smedius krijgt de laatste tijd heel wat verwijten naar haar hoofd geslingerd, alsof spelers haar verantwoordelijk achten voor de huidige staat waarin Overwatch zich bevindt, en zoals dat gaat op het internet, zijn die verwijten niet meteen netjes geformuleerd. In een tweet liet Smedius als reactie weten dat ze begrijpt dat spelers het moeilijk hebben met bepaalde aspecten van Overwatch, maar dat dit iets is wat met de ontwikkelaars besproken moet worden, niet met haar. Dat op zich was dan ook weer aanleiding voor heel wat internetdrama. Ze kreeg heel wat steunreacties, maar er waren er ook die haar een aandachtshoer noemden. "Get over it," klonk het ook.

Nu heeft Smedius in een emotionele video wat meer uitleg en context gegeven bij het hele gebeuren, over hoe het allemaal een groot en overweldigend avontuur is voor een nog relatief jong meisje, met veel positieve maar ook wel negatieve kanten. Enerzijds wil ze zich inderdaad niets aantrekken van al die trolls, maar anderzijds kan ze niet doen alsof het haar niet raakt. Ze dankt haar fans en heeft uiteindelijk ook een duidelijk boodschap: "fuck the trolls".

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.