4gamers.be

Splatoon video voor kinderen toonde zelfmoordboodschap

Door Jay, 02-03-2019 00:01

Recent lanceerde YouTube een speciale versie van het platform, waarbij enkel content toegankelijk is die geschikt is voor kinderen. Helaas, en niet geheel onverwacht, loopt het soms nog mis. Zo toonde een Splatoon video, die evenwel niet officieel van Nintendo kwam, een zelfmoordboodschap.

Het filmpje, dat 17 minuten duurt en op het eerste zicht onschuldig is, toonde op een bepaald moment een oproep om zelfmoord te plegen, waarbij ook advies werd gegeven over hoe je best je polsen doorsnijdt. Het fragment in kwestie is erg kort en kan makkelijk gemist worden wanneer ouders even niet opletten en hun kinderen ernaar zitten te kijken. Het fragment in kwestie komt trouwens van Filthy Frank en is bedoeld als "grap", maar wanneer het uit zijn context wordt gerukt en in een kindervideo wordt gemonteerd, is dit natuurlijk kwalijk.

De video in kwestie werd inmiddels verwijderd, vermoedelijk nadat het in een nieuwsuitzending werd aangekaart. Daarin noemden ze het trouwens een Roblox video, maar dat terzijde. Hoe dan ook blijf je als ouder dus best betrokken bij waar je kinderen naar kijken.

Splatoon 2 screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.