4gamers.be

Valve haalt Rape Day van Steam

Door Jay, 07-03-2019 09:54

Valve heeft besloten om de game Rape Day van Steam te verwijderen. In een verklaring laat Valve weten dat het ontwikkelaars in principe alle vrijheid wil geven, maar dat het moet waken over de risico's die games met zich meebrengen voor het platform, zijn gebruikers en partners. Na "significant fact-finding" is Valve tot de conclusie gekomen dat Rape Day "unknown costs and risk" met zich meebrengt, en dat de game daarom niet via Steam zal verschijnen.

Rond Rape Day was deze week heel wat ophef ontstaan omwille van de aard van de game. De game wordt omschreven als een visual novel, staat gepland voor een release in april, en laat je vrouwen verkrachten tijdens de zombie-apocalyps. Je kan de vrouwen ook verbaal lastig vallen en vermoorden. Verder is de game grafisch erg expliciet en er wordt weinig aan de verbeelding overgelaten.

De ontwikkelaar van de game stelt intussen dat hij niets verkeerd heeft gedaan. Mogelijk wordt het spel op een andere manier alsnog de wereld ingestuurd.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.