4gamers.be

Sega stopt verkoop van Judgment nadat acteur betrapt werd op cocaïne

Door Jay, 13-03-2019 12:11, bron: https://kotaku.com/after-cocaine-arrest-sega-halts-sales-of-game-1833252934

Update #2: zijn stem en character model worden vervangen in Judgment.


Update #1: zijn stem in de Japanse versie van Kingdom Hearts III wordt vervangen.


Sega heeft beslist om de verkoop van Judgment, een game van het Yakuza team, voorlopig stop te zetten nadat acteur Pierre Taki, die in de game zijn stem verleent aan het personage Kyohei Hamura, betrapt werd op het gebruik van cocaïne. Na een tip werd zijn wagen doorzicht door de politie, maar daarbij werd niets gevonden. Bij een urinetest testte hij echter positief op cocaïne. Taki werd gearresteerd.

In Japan geldt een nultolerantie op het gebruik en bezit van (hard)drugs. Voor bezit van cocaïne kan een gevangenisstraf tot 7 jaar opgelegd worden. Niet geheel onlogisch dus dat Sega actie onderneemt. Vorig jaar trouwens werd acteur Hiroki Narimiya in Yakuza 4 vervangen na beschuldigingen van cocaïnegebruik. Mogelijk zal Sega ook nu weer proberen de acteur nog te vervangen, al zal dat de nodige moeilijkheden met zich meebrengen omday Judgment in Japan reeds gelanceerd werd. Bij ons verschijnt de game normaal dit jaar nog.

Taki verzorgt trouwens ook de stem van Olaf in de Japanse versie van Frozen en Kingdom Hearts III. Doorgaans reageert Disney streng op dergelijke zaken, dus dat zal hier vermoedelijk niet anders zijn.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.