4gamers.be

7 iconische waterlevels in games

Door Jay, 22-03-2019 13:06

Het is Wereldwaterdag vandaag. Een dag die in het leven werd geroepen om informatie te verspreiden over water en de problemen errond. Reden genoeg voor ons om eens te kijken naar enkele iconische waterlevels in games.

 

 

Super Mario Bros. 2-2


Het waterlevel uit de eerste Super Mario Bros. is er eentje dat elke gamer ongetwijfeld al heeft gespeeld en het is er eentje dat de toon heeft gezet voor de waterlevels die erna kwamen. Het zwemmen is vlot en intuïtief en het level is niet nodeloos moeilijk. Een klassieker als het op waterlevels aankomt.

 

Maridia (Super Metroid)


Het is één ding om een leuk waterlevel te designen. Het is een ander ding om dat waterlevel ook nog eens te laten plaatsvinden op een buitenaardse locatie. Wanneer je het level Maridia van Super Metroid speelt, ben je oprecht creeped out en alle buitenaardse wezens die in het level zwemmen brengen die sfeer alleen maar naar een hoogtepunt.

 

Coral Capers (Donkey Kong Country)


Coral Capers is het eerste waterlevel in de Donkey Kong Country games en was meteen een grote hit. Rondbewegen voelde geweldig aan en de onderwater graphics zagen er fantastisch uit. Combineer dat met de geweldige soundtrack van het level en je hebt een waterlevel om U tegen te zeggen.

 

Hydrocity Zone (Sonic 3)


Hydrocity Zone is een van de beste waterlevels ooit gemaakt. Niet in het minst door de fantastische soundtrack die op de achtergrond speelt terwijl je het level doorkruist. Het level is een plezier om te doorspelen en voelt, ondanks het feit dat het zich allemaal in het water afspeelt, niet traag aan. Het tempo wordt hoog gehouden, zoals dat hoort in een Sonic game.

 

Bubble Man (Mega Man 2)


De stage van Bubble Man was de eerste die onderwater plaatsvond in de Mega Man games en was een revolutie voor die tijd in gaming, die bekend stond voor zijn verschrikkelijke en vervelende waterlevels. Bubble Mans stage had interessante vijanden en de aangepaste jumping mechanics voelden soepel en juist aan. Mega Man voelde (gelukkig) niet zwakker in het water, iets dat de speelervaring enkel beter maakte.

 

7de Colossus (Shadow of the Colossus)


Shadow of the Colossus is een meesterwerk in gaming en ook zijn "waterlevel", als we het zo mogen noemen, is daar geen uitzondering op. De mechanics die je gebruikt om het op te nemen tegen de 7de colossus zijn best realistisch te noemen. Zo zit je ook niet de ganse tijd onder water, maar forceert de game je om je aanpak in het gevecht aan te passen aan de situatie.

 

Chapter 15: Sink or Swim (Uncharted 3)


Uncharted 3 is de meest recente game op dit lijstje met een fantastisch waterlevel. De setting rond dit level (of Chapter) is geweldig. Nathan Drake probeert te ontsnappen van een zinkend schip terwijl overal rond hem water opduikt. Tegelijkertijd moet hij het opnemen tegen een hoop kerels die hem een kopje kleiner willen maken. Geen waterlevel in de traditionele zin, maar we staan de uitzondering toe omdat water op een erg creatieve manier werd gebruikt.

Ken jij nog iconische waterlevels in games?

Delen in de comments!

Geschreven door Jeugd.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.