4gamers.be

Oprichter van Take-Two overleden

Door Jay, 26-03-2019 13:14

Ryan Brant, oprichter van Take-Two, is op 49-jarige leeftijd overleden. Hij laat een vrouw, drie dochters en een zoon achter. Waar hij precies aan gestorven is, is niet bekend.

Brant richtte Take-Two op in 1993 en was CEO tot februari 2001. In die periode bracht hij het bedrijf naar de beurs en nam hij BMG Entertainment over. BMG Entertainment had toen de rechten op de GTA-reeks, wat leidde tot de oprichting van Rockstar Games in 1998.

In 2001 stopte Brant dus als CEO, maar hij bleef wel nog lid van de Raad van Bestuur als Vice-President of Production. In 2006 ging hij definitief weg bij Take-Two.

Hoewel Brant geprezen wordt omwille van de fundamenten die hij heeft gelegd voor het huidige succes van Take-Two, was zijn leiderschap niet onomstreden. In 2005 werd een regeling getroffen na een klacht over praktijken binnen Take-Two die de omzet kunstmatig zouden hebben verhoogd. In 2007 bekende hij schuld aangaande sjoemelen met aandelen toen hij nog CEO was.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.