4gamers.be

Hands-on: Mortal Kombat 11

Door YoniVL, 02-04-2019 13:00

Mortal Kombat 11


De bekendste fightinggames ter wereld zijn ongetwijfeld Tekken, Street Fighter en Mortal Kombat. Elk hebben ze hun eigen stijl en hun eigen publiek, maar het zijn wel de grootste namen. Die laatste krijgt binnenkort een elfde telg en wij kregen de kans om al eens kort aan de slag te gaan met de beperkte bèta.

We noemen de bèta niet enkel beperkt omdat we slechts een aantal dagen de tijd kregen om er mee aan de slag te gaan, maar ook omdat de content in deze versie flink werd teruggeschroefd, wat natuurlijk niet abnormaal is voor een bèta.

Mortal Kombat 11 screenshot

In de bèta van Mortal Kombat 11 krijgen we toegang tot een tower en de eenvoudigste online matches. Je kan ook al een beetje spelen met het aanpassen van je personage, maar dat is nog bijzonder beperkt en aangezien er ook niet veel wordt uitgelegd, zal je daar nog niet veel leren. Er zijn ook slechts vijf vechtersbazen die je eens kan uittesten.

Wat hebben we dan wel al geleerd in deze bèta? Om te beginnen ziet de game er heel gelikt uit. De omgeving, de fighters en de verschillende moves zijn allemaal heel mooi weergegeven. Zoals we gewoon zijn spat het bloed er weer flink vanaf en worden de meest gore moves uitgehaald om de tegenstanders een kopje kleiner te maken. Onze skills zijn niet goed genoeg om al fatalities ontdekt te hebben, maar we vermoeden dat ook die weer flink de pan uitswingen.

Mortal Kombat 11 screenshot

Nieuw tijdens de gevechten is de Fatal Blow, die je krijgt wanneer je health onder de 30% zakt. Die zijn vergelijkbaar met de X-Ray aanvallen uit Mortal Kombat X, maar je zal dus niet langer een metertje moeten vullen. Net als die X-Ray aanvallen zien de Fatal Blows er geweldig uit en leveren ze alles wat je verwacht bij een game als Mortal Kombat.

Er zijn nu ook twee metertjes voor offensieve en defensieve speciale vaardigheden en aanvallen. Je zal dus niet moeten beslissen voor welk soort aanvallen je een grote meter moet gebruiken, maar je krijgt voortaan de mogelijkheid om het te verdelen over de twee aspecten. Ook hier hebben we nog niet voldoende tijd in kunnen steken om te beslissen of dit nu goed of slecht is.

Mortal Kombat 11 screenshot

De gevechten verlopen in deze bèta trouwens heel vlot. Zelfs een speler met weinig kennis van de reeks kan al enkele mooie aanvallen uit zijn mouw schudden, zonder dat button mashers de bovenhand lijken te halen.

De grootste vernieuwing echter die al te vinden is in de bèta, zij het in bijzonder beperkte vorm, is de manier waarop je personages nu helemaal kan aanpassen. Dat kan niet enkel qua uiterlijk, maar ook op vlak van gevechtsstijl en speciale aanvallen.

Door het spelen van de game zal je immers gear en boosts kunnen vrijspelen, die je dan aan een personage kan toewijzen. Op basis van die gear en een aantal andere zaken die je kan kiezen, kan je dan een compleet custom personage creëren. Dat personage kan niet enkel door jou gebruikt worden, maar ook door de AI. Het zorgt er voor dat Mortal Kombat 11 eigenlijk een onbeperkt aantal fighters krijgt, die natuurlijk wel allemaal gebaseerd zijn op de standaardpersonages. Wij zijn alvast benieuwd hoe dit in de toekomst door de community verder uitgewerkt zal worden. Voorlopig hebben wij wel te weinig vrijheid en te weinig uitleg gekregen om er al iets moois van te maken.

Tot slot kunnen we ook nog een eenvoudige tower bedwingen in deze béta, waarin je uitkomt tegen de vijf fighters die al beschikbaar zijn in de bèta. Het is niets speciaals, maar geeft al een eerste blik op hoe de AI in de game zal spelen.

Conclusie

De bèta van Mortal Kombat 11 is nog redelijk beperkt en laat ons niet toe om al een echt volledig beeld te vormen van de game. Wat we wel kunnen zeggen is dat het spel er verdomd gelikt uitziet en dat tot nu toe alles vrij vlotjes speelt. Hopelijk is dat bij de volledige game ook nog het geval.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.