4gamers.be

Man gearresteerd na doodsbedreiging aan Square Enix

Door Jay, 03-04-2019 15:42, bron: https://kotaku.com/man-arrested-after-threatening-to-kill-square-enix-staf-1833768253

In Japan is een 25-jarige man gearresteerd omdat hij via mail een doodsbedreiging heeft gestuurd naar Square Enix. De mail dateert van 5 februari en zei dat werknemers van Square Enix zich moesten voorbereiden op hun straf en dat de man de volgende dag zou langskomen om hen te vermoorden. Na de mail verscherpte Square Enix zijn beveiliging.

Op 29 maart werd de man in kwestie, die werkzaam is in de zorgsector, gearresteerd. Hij bekende en zei dat hij de mail stuurde om wraak te nemen. Hij was gefrustreerd omdat hij omgerekend zo'n 1600 euro had uitgegeven in een game en dat hij desondanks nog niet het in-game item had gekregen dat hij wilde. Het ziet er dus naar uit dat hij heel wat centjes heeft uitgegeven aan een lokale, Japanse variant van lootboxen, gacha genaamd.

In september vorig jaar kreeg Square Enix ook al een hoop verontrustende e-mails. Toen kreeg het bedrijf zo'n 30 e-mails, telkens met het Japanse woord voor "doden" erin. De politie onderzoekt nu of de mails van toen en de mail van nu iets met elkaar te maken hebben.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.