4gamers.be

Prins Harry wil dat Fortnite verboden wordt

Door Jay, 05-04-2019 10:23, bron: https://variety.com/2019/gaming/news/prince-harry-fortnite-ban-1203180583/

Prins Harry, prominent lid van de Britse koninklijke familie, pleit ervoor om Fortnite en bij uitbreiding andere verslavende games te verbieden. Dat liet hij verstaan tijdens een bezoek aan een YMCA-jeugdhuis in Londen, waar hij met experts in geestelijke gezondheid sprak over verslavende games en sociale media.

"De game zou niet toegelaten mogen zijn," vertelde Harry specifiek over Fortnite. "Het spel is gemaakt om mensen verslaafd te maken. Een verslaving om je zo lang mogelijk voor je computer te houden. Het is zo onverantwoord.

Harry spoort ouders aan om actie te ondernemen, maar erkent ook dat het voor ouders soms moeilijk is om te weten wat ze moeten doen. "Ouders staan met hun handen in de lucht, ze weten niet wat ze moeten doen. Het is als wachten tot de schade aangericht wordt."

Ook wees hij op de gevaren van een te grote afhankelijkheid van sociale media voor menselijke connecties. Sociale media zijn volgens Harry mogelijk nog gevaarlijker dan verslavende games, omdat sociale media zo genormaliseerd worden en er geen restricties zijn, hetgeen dus nefast kan zijn voor het ontwikkelen van menselijke relaties. "Zonder die menselijke connectie kan je nergens heen als je een probleem hebt. De enige plaats waar je heen kan is online en waarschijnlijk zal je daar gewoon gepest worden."

Natuurlijk valt er iets te zeggen voor de gevaren van verslavende games en de online wereld, maar zoals zo vaak is enige nuance geen overbodige luxe.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.