4gamers.be

Eindelijk: PSN name change vanaf morgen mogelijk

Door Jay, 10-04-2019 14:18

Vorig jaar kondigde Sony aan dat het begin 2019 eindelijk mogelijk zou worden voor PSN-gebruikers om hun gebruikersnaam te wijzigen. Deze PSN name change feature, waar eerder al een testfase van werd gehouden, wordt morgen voor iedereen uitgerold. Het is mogelijk om je gebruikersnaam via hetzij PS4 hetzij via een browser te wijzigen. De eerste name change is gratis, maar daarna zal het 9,99 euro kosten (of 4,99 euro als je PlayStation Plus hebt).

Wel hangt er een waarschuwing vast aan het veranderen van je PSN-gebruikersnaam. Je naam veranderen kan namelijk kwalijke gevolgen hebben in games die de feature (nog) niet ondersteunen. Normaal ondersteunen alle games die na 1 april 2018 zijn verschenen de feature, maar dit kan Sony niet garanderen omdat niet alle games er effectief op zijn getest. Bij games die de feature niet ondersteunen, is het mogelijk dat spelers de oude gebruikersnaam blijven zien, maar het kan ook erger. Zo kunnen spelers save data verliezen of kunnen bepaalde elementen van de game plots niet meer goed werken.

Hoe dan ook: wie per se zijn of haar PSN user ID wil aanpassen, kan dat dus vanaf morgen. Meer uitleg is hier te vinden.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.