4gamers.be

CD Projekt RED beschuldigd van plagiaat in The Witcher 3

Door Jay, 11-04-2019 11:09

De Kroatische componist Elvis Stanić beschuldigt CD Projekt RED van plagiaat in The Witcher III: Wild Hunt. Concreet gaat het om het nummer "Widow-maker" uit de soundtrack van The Witcher III. Dat nummer lijkt volgens Stanić wel erg op zijn "Naranča". Een gemeenschappelijke factor tussen beide nummers is te vinden in de muzikale groep Percival. Die nam ooit een versie op van Naranča en verzorgde ook composities voor de soundtrack van The Witcher III.

Stanić bracht CD Projekt RED een tijd geleden al op de hoogte van het vermeende plagiaat, waarna de studio besloot om het nummer uit de soundtrack te halen en niet langer digitaal te verspreiden. Via andere wegen echter, zoals via fysieke vinylplaten, werd het nummer wel nog verspreid. Voorts kreeg Stanić vooralsnog geen compensatie.

Stanić en zijn advocaat zijn nu met de beschuldiging van plagiaat naar buiten gekomen, vermoedelijk om via extra (negatieve) publiciteit de druk op CD Projekt RED te vergroten zodat de zaak degelijk afgehandeld kan worden.

"Naranča" van Elvis Stanić - vergelijken vanaf 1:00

"Widow-maker" van The Witcher III: Wild Hunt - vergelijken vanaf 0:20

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.