4gamers.be

Ubisoft zegt sorry voor homofobisch artwork in The Division 2

Door Jay, 12-04-2019 10:03

Ubisoft heeft zich verontschuldigd voor homofobisch artwork dat in The Division 2 is geslopen. Het gaat om onderstaande graffiti, die een agent toont die een donut eet (en waarvoor inspiratie gehaald werd bij het artwork van de single Police Story van Black Flag). Op de badge van de agent staat "FA6607" te lezen, wat de leet-schrijfwijze is voor "faggot".

In een reactie erkent Ubisoft dat het homofobisch taalgebruik in het artwork effectief in de game zat. Het bedrijf verontschuldigt zich en heeft het artwork inmiddels aangepast via een patch. Voorts worden procedures binnen het bedrijf herbekeken om te kijken of er aanpassingen moeten gebeuren om ervoor te zorgen dat dergelijke zaken in de toekomst niet meer gebeuren.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.