4gamers.be

Europese Unie overweegt extra belasting op Xbox consoles

Door Jay, 15-04-2019 13:55

Amerikaans president Donald Trump speelt het graag hard en ziet een handelsoorlog wel zitten. Hij viseert daarbij niet alleen China, maar ook Europa. Zo werden al extra invoerheffingen gelanceerd voor Europees staal en aluminium, en nu willen de Verenigde Staten ook invoerheffingen invoeren voor een reeks andere Europese producten, zoals tapijten, kaas, vliegtuigonderdelen en machines. Daarbij worden grote landen als Frankrijk, Duitsland en Italië geviseerd.

Met dergelijke belastingen wil men de eigen economie beschermen en versterken door een andere economie zwaarder te belasten, maar veelal resulteert dit gewoon in een gelijkaardige reactie van de geviseerde economie. Zo voerde de Europese Unie al extra heffingen in voor Amerikaanse producten als Harley-Davidson, whisky en meer. De Europese Unie heeft dan ook aangekondigd ook nu een lijst klaar te hebben met Amerikaanse producten die het op zijn beurt extra zal gaan belasten, indien de VS hun nieuwe invoerheffingen doorvoeren.

Op de nieuwe lijst staan zaken als vodka, ingevroren kreeften, handtassen, casinotafels, tabak, fitnesstoestellen en helikopters, maar ook Xbox consoles worden vermeld. Indien de nieuwe importheffingen worden doorgevoerd, is de kans dus groot dat Xbox consoles duurder zullen worden in Europa, aangezien de kostprijs van de extra belasting veelal wordt doorgerekend aan de consument.

In hoeverre de nieuwe importheffingen effectief worden doorgevoerd en wanneer precies, dat valt natuurlijk nog af te wachten. Mogelijk zullen Amerikaanse bedrijven die getroffen zouden worden wel van zich laten horen tegenover de Amerikaanse politiek en dan meer bepaald tegenover de Republikeinen, aangezien zij het voor het zeggen hebben. Wanneer de druk op hen toeneemt, bestaat de kans dat de regering van Trump de plannen bijstuurt of afvoert.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.