4gamers.be

Sony heeft nieuwe, strikte regels voor seksuele content in PS4-games

Door Jay, 17-04-2019 12:03, bron: https://www.wsj.com/articles/sony-cracks-down-on-sexually-explicit-content-in-games-11555427944

Wat al een tijdje vermoed werd, is nu door een bron binnen Sony bevestigd tegenover Wall Street Journal: het bedrijf heeft recent nieuwe, striktere regels ingevoerd omtrent seksuele content in PS4-games.

Het vermoeden dat Sony strengere regels begon op te leggen, is er al een tijdje, voornamelijk omdat de laatste tijd regelmatig censuur opduikt in PS4-games en PS4-versies van games, die die censuur op andere platformen niet hebben. Ook werden verschillende releases van seksueel wat explicietere games uitgesteld. Ontwikkelaars lieten toen weten dat dit was om tegemoet te komen aan nieuwe wensen van de platformhouder, Sony dus.

De anonieme bron binnen Sony bevestigt dus dat het bedrijf inderdaad nieuwe, striktere richtlijnen heeft ingevoerd. Die zouden bedoeld zijn om content creators te begeleiden zodat ze "evenwichtige" content voor PS4 kunnen maken, content die de groei en ontwikkeling van jonge mensen niet hindert.

Concreet zouden de nieuwe richtlijnen het gevolg zijn van de vrees van sommige topmensen en aandeelhouders bij Sony voor een slecht imago. Daarbij worden twee belangrijke zaken aangehaald. Om te beginnen is er de #MeToo beweging geweest, waarbij seksueel wangedrag werd aangekaart. De voorstelling van vrouwen als louter seksuele lustobjecten is daar aan gelinkt. Vervolgens zijn er de fenomenen als Twitch en YouTube, waardoor allerlei soorten games een groter publiek kunnen bereiken. Ook games die doorgaans vooral in Japan populair zijn, en die vaak schaars geklede personages bevatten die op minderjarigen lijken, komen zo in het Westen meer in beeld, hetgeen de reputatie van Sony dus kan schaden.

Het gevolg is dus dat Sony ontwikkelaars eigen regels oplegt voor de seksuele content in games. Ter vergelijking: Nintendo heeft wat dat betreft geen eigen richtlijnen. Wel brengt Nintendo enkel games uit die een officiële rating hebben gekregen. De test voor wat wel en niet kan, wordt dus eigenlijk uit handen gegeven en men vertrouwt op de officiële ratingorganen. Wel is het zo dat geen enkele platformhouder momenteel "Adults Only" games toelaat, omdat die vaak té expliciet zijn. M-rated games daarentegen, waar ook heel wat geweld en seksuele content in verschijnt, zijn doorgaans geen probleem.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.