4gamers.be

Origin update verhelpt beveiligingsprobleem

Door Jay, 17-04-2019 15:48

EA heeft deze week een update uitgerold voor Origin met daarin een hotfix voor een toch wel stevig veiligheidsprobleem. Alles heeft te maken met de unieke Origin url's (origin://) die je op het internet vindt en die je, als je erop klikt, naar een pagina in de client brengt, als je die hebt geïnstalleerd. Handig om snel tot bij de juiste winkelpagina te geraken, bijvoorbeeld.

Eerder deze week echter bleek dat het mogelijk was om via dergelijke url's ook gevaarlijke code te laten uitvoeren door Origin. Zo zou het ook mogelijk zijn geweest om Windows PowerShell, dat vaak gebruikt wordt om ransomware te installeren, te lanceren. Eén klik op een verkeerde link zou dus heel wat problemen kunnen veroorzaken.

Of via deze manier ook effectief slachtoffers zijn gemaakt, is onduidelijk, maar weinig waarschijnlijk gezien de complexiteit ervan. Onderzoekers ontdekten het probleem en brachten EA begin deze week op de hoogte, waarna dus snel een hotfix werd uitgerold.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.