4gamers.be

Epic Games Store stopt met exclusives als Steam ontwikkelaars meer geld geeft

Door Jay, 29-04-2019 11:49, bron: https://twitter.com/TimSweeneyEpic/status/1121218551342350336?s=20

De Epic Games Store heeft een wat controversieel beleid van exclusives met zich meegebracht. Hoewel er genoeg gamers zijn die hier eigenlijk niets om geven en er geen probleem in zien, zijn er ook een hoop die het niet leuk vinden dat Epic Games met geld gooit om games op pc (tijdelijk) exclusief aan hun platform te binden. Tim Sweeney, baas van Epic Games, heeft nu gezegd dat men gerust wil stoppen met exclusives, zij het op een bepaalde voorwaarde.

Die voorwaarde is dat Steam, het dominante platform van Valve, meer geld gaat geven aan ontwikkelaars. Sweeney wil dat Steam permanent 88% van de omzet van games aan ontwikkelaars geeft en dat zonder veel addertjes onder het gras. Als dat gebeurt, zou Epic Games stoppen met zijn beleid van exclusives en zelfs overwegen om eigen games weer via Steam uit te brengen. Wel zei hij ook dat reeds gemaakte afspraken omtrent exclusives natuurlijk wel nog blijven gelden.

Of we de woorden van Sweeney ernstig mogen nemen, zal de toekomst moeten uitwijzen, maar de kans is groot dat Epic Games zijn eigen platform verder zal blijven ontwikkelen, ongeacht wat Steam doet.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.