4gamers.be

Amerikaans senator stelt wet tegen lootboxen en microtransacties voor

Door Jay, 09-05-2019 10:50

In de Verenigde Staten gaat de 39-jarige Republikeinse senator Josh Hawley een wetsvoorstel indienen om minderjarigen te beschermen tegen lootboxen en pay-to-win microtransacties. Zulke mechanismen zouden verboden worden in "games die door minderjarigen gespeeld worden". Er wordt met opzet voor zo'n brede benoeming gekozen, want op deze manier richt men zich niet alleen op games die effectief voor minderjarigen bedoeld zijn, maar ook op games die mogelijk wel voor meerderjarigen bedoeld zijn, maar die in de praktijk ook door minderjarigen gespeeld worden, met medeweten van de makers van de game, die minderjarigen dan ook bewust laten gebruik maken van microtransacties.

Als voorbeeld werd Candy Crush van Activision aangehaald. De Luscious Bundle, die 150 dollar kost en talloze voordelen oplevert voor de speler, wordt gezien als een pay-to-win microtransactie die niet door de beugel kan. "Wanneer een game ontworpen is voor kinderen, zouden ontwikkelaars geen geld mogen verdienen aan verslaving," klinkt het. "En wanneer kinderen games spelen die voor volwassenen bedoeld zijn, dan zouden ze afgeschermd moeten worden van dwangmatige microtransacties. Ontwikkelaars die bewust kinderen uitbuiten zouden de gerechtelijke gevolgen moeten dragen."

Bij de Entertainment Software Association, die de belangen van heel wat grote uitgevers vertegenwoordigt, willen ze samen zitten met Hawley om uit te leggen wat de gaming industrie reeds doet om ongeoorloofde uitgaven door kinderen in games tegen te gaan, onder meer via parental controls. Voorts wijst de ESA er op dat in heel wat landen lootboxen niet als "gokken" worden beschouwd.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.