4gamers.be

Entertainemt Software Association heeft een nieuwe CEO

Door Jay, 14-05-2019 10:27

De Entertainemt Software Association, een organisatie die de belangen van heel wat (grote) uitgevers en ontwikkelaars verdedigt en die tevens de E3-beurs organiseert, heeft een nieuwe CEO. Dat is Stanley Pierre-Louis, die al tijdelijk CEO was nadat de vorige CEO, Michael Gallagher, er in oktober vorig jaar mee stopte.

Waarom Gallagher destijds vertrok, is niet bekend, maar er waren geruchten over slecht leiderschap. Grote figuren, waaronder Xbox-baas Phil Spencer, zouden de ESA toen bezocht hebben om de zaak uit de klaren. Mogelijk is toen druk uitgeoefend op Gallagher om te vertrekken.

De timing van de aanstelling van een nieuwe CEO is overigens interessant. Deze week is een artikel verschenen via Variety waarin geruchten omtrent Gallagher bevestigd lijken te worden. Binnen de ESA zou een schrikbewind gevoerd zijn geweest door Gallagher, met zaken van intimidatie en meer. Gallagher heeft die zaken altijd ontkend.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.