4gamers.be

Studio van Ubisoft-veteranen overgenomen door Tencent

Door Jay, 22-05-2019 09:40, bron: https://www.gamesindustry.biz/articles/2019-05-21-tencent-acquires-sharkmob

Het Chinese Tencent heeft Sharkmob overgenomen. Sharkmob werd twee jaar geleden opgericht door een handvol Ubisoft-veteranen en staat onder leiding van Fredrik Rundqvist, voormalig CEO van Massive Entertainment en executive producer van The Division. Rundqvist werd vergezeld door andere topnamen uit de Ubisoft-stal, waaronder verschillende mensen die hebben gewerkt aan zowel The Division als Hitman en zelfs Anders Holmquist, technical director voor The Division en de Snowdrop game engine van Ubisoft.

Hoewel Sharkmob al sinds begin 2018 een eerste project in de maak heeft, is daar tot nu toe nog niet echt iets van naar buiten gekomen. Het zou een multiplayer-game worden voor pc met de intentie om ook naar consoles te komen. Meer details over de game zijn nog niet geweten, maar Sharkmob bevestigde wel dat het spel gebaseerd is op een "cult classic" en dat ze plannen hebben om er een volledige franchise rond te maken.

Mogelijk heeft Tencent het project in kwestie gezien en zagen beide partijen in elkaar een goede partner, wat dus heeft geleid tot de overname. Bij Sharkmob zijn ze alleszins lovend over Tencent, dat volgens hen een gelijkaardige visie op de toekomst van online gaming heeft.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.