4gamers.be

Tencent laat Arena of Valor vallen

Door Jay, 29-05-2019 09:41, bron: https://www.gamesindustry.biz/articles/2019-05-28-tencent-reportedly-gives-up-on-arena-of-valor

Tencent gaat niet langer actief investeren in Arena of Valor, een Westerse versie van Honour of Kings, een Chinese mobiele tegenhanger van League of Legends en een van de meest winstgevende MOBA-games ter wereld. Tencent zou het marketingteam in de VS en Europa hebben opgedoekt en de game staat er nu helemaal alleen voor. Arena of Valor, dat beschikbaar is voor iOS, Android en Nintendo Switch, blijft nog wel bestaan, maar zal geen actieve updates, uitbreidingen of marketing meer krijgen.

Waarom Tencent deze beslissing heeft genomen, is niet helemaal duidelijk. In de VS zijn dagelijks nog zo'n 100.000 spelers met de game bezig en in Europa zijn dat zelfs 150.000 spelers. Mogelijk is dat onvoldoende voor Tencent om de game nog langer actief te promoten en te ondersteunen. Bovendien zou er ook gewerkt worden aan een mobile League of Legends game, die hier in het Westen veel meer succes kan oogstens dan Arena of Valor.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.