4gamers.be

Iron Maiden klaagt Ion Maiden aan

Door Jay, 03-06-2019 14:57

Heavy metal band Iron Maiden klaagt ontwikkelaar 3D Realms aan omwille van Ion Maiden, hun retro first-person shooter die vorig jaar in early access verscheen en die normaal dit jaar een finale release krijgt. Volgens de advocaten van Iron Maiden maakt Ion Maiden gebruik van de bekendheid van de groep en daar zou een compensatie tegenover moeten staan. Concreet eist men 2 miljoen dollar, oftewel zo'n 1,8 miljoen euro.

Het gaat overigens om meer dan de naam "Ion Maiden" alleen. In het personage Shelley Harrison zien de advocaten van Iron Maiden gelijkenissen met Steve Harris en de schedel in het logo van de game zou verwijzen naar Eddie, de mascotte van Iron Maiden.

Bij 3D Realms zijn ze niet echt onder de indruk, al zijn ze officieel nog niet op de hoogte van de rechtszaak die wordt aangespannen. Pas wanneer ze daar van op de hoogte worden gesteld, zullen ze een antwoord formuleren op de klachten.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.