4gamers.be

Je kan niet elke Pokémon naar Sword en Shield brengen

Door Jay, 13-06-2019 13:01

Toen onlangs Pokémon Home onthuld werd, werd gedacht dat de cloud service gebruikt kon worden om al je Pokémon naar Pokémon Sword & Shield te brengen. Dat blijkt nu niet helemaal het geval te zijn. Waar je in bijvoorbeeld Sun & Moon Pokémon kon overbrengen die niet in de Alola Pokédex zaten, kan dit in Sword & Shield niet meer. De games ondersteunen enkel de Pokémon die in de nieuwe Galar regio te vinden zijn, dus Pokémon die standaard niet in de games zitten, kunnen ook niet geïmporteerd worden.

Het enigszins teleurstellende nieuws heeft te maken met de overstap naar de Nintendo Switch als nieuwe hardware. Daardoor hebben de ontwikkelaars meer kracht ter beschikking om Pokémon als nooit eerder tot leven te laten komen. Het nadeel is echter dat voor elke Pokémon in de game ook effectief nieuwe animaties en dergelijke voorzien moeten worden en dat men niet gewoon kan afgaan op code van de vorige games. Omdat we inmiddels al meer dan 800 Pokémon in totaal zitten en de middelen en tijd uiteindelijk beperkt zijn, moest men beslissen om het aantal beschikbare Pokémon te beperken, waardoor dus ook niet alle Pokémon geïmporteerd kunnen worden.

Hoewel de beslissing ergens te begrijpen is uit technisch oogpunt, zijn veel fans toch ook teleurgesteld. Via sociale media herinneren zij de makers van de games aan de slogan van Pokémon: Gotta Catch 'Em All.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.