4gamers.be

5 (extreem) bloederige games ter ere van Wereld Bloeddonordag

Door Jay, 14-06-2019 14:19

14 juni staat als sinds het jaar 2004 synoniem met Wereld Bloeddonordag. De dag is in het leven geroepen om de aandacht te vestigen op zowel bloed als de mensen die zich inzetten om het te doneren. Wij dragen graag ons steentje bij door een lijstje te presenteren van 5 (extreem) bloederige videogames.

 

 

Mortal Kombat


Als we praten over bloederige games, passeert Mortal Kombat ongetwijfeld meerdere keren de revue, omdat het nu eenmaal een van die games is die veel mensen zich nog herinneren uit hun jeugd. Het is mede dankzij Mortal Kombat (waarvan de eerste verscheen in 1992) dat in de jaren '90 arcadehallen vol begonnen te lopen met bloederige games. Mortal Kombat was zo mee verantwoordelijk voor een belangrijk tijdperk in de videogame geschiedenis.

 

Doom


Doom, de FPS-titel van id Software, was een belangrijke stap in de videogame geschiedenis. Vanaf zijn release in 1993 stond Doom bekend voor gore, bloed en geweld tijdens gevechten met demonen. Ook was de game een pionier wanneer het op 3D-graphics en multiplayer aankwam.

 

Madworld


Madworld is een beat ‘em up slasher om u te zeggen. De game werd gelanceerd op de Wii, een keuze die voor sommigen opmerkelijk was aangezien de game vol zit met extreem gewelddadige en bloederige momenten. Als speler ga je doorheen de levels en probeer je een zo hoog mogelijke score te halen door tegenstanders uit te schakelen op de meest creatieve manieren.

 

Chiller


Een vraag die vaak wordt gesteld is hoe ver we kunnen gaan als het op bloed en gore in videogames aankomt. Dat is ook de vraag die ontwikkelaar Exidy luidop stelde met zijn bloederige game Chiller (1986), waarin je zo snel mogelijk NPC’s van kant moet maken via verschillende middeleeuwse foltertuigen. Veel arcadehallen in de Verenigde Staten weigerden de game aan te bieden omwille van de bloederige gameplay.

 

Postal


Postal (1997) is een shooter waarin een man uit zijn huis wordt gezet en, onder invloed van waanbeelden en hallucinaties, zoveel mogelijk slachtoffers wil maken. Onder zijn bloederige uiterlijk verbergt de game relatief diepe morele vraagstukken en interessante concepten, wat de bloederige inhoud iets minder gratuit maakt. De game kreeg ook een filmadaptatie door Uwe Boll, wat uiteraard erger was dan eender wat zich in de game afspeelde. Uwe Boll ontving dan ook een Golden Raspberry award voor slechtste regisseur.

Heb jij een favoriete bloederige game?

Delen in de comments!

Geschreven door Jeugd.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.