4gamers.be

Niantic sleept Pokémon GO hackers voor de rechter

Door Jay, 18-06-2019 10:33

Ontwikkelaar Niantic sleept Global++, een collectief van hackers, voor de rechter omdat ze illegaal gemodificeerde versies van hun games, zoals Pokémon GO en Ingress, verspreiden. De aangepaste versies, die door het leven gaan als PokeGo++ en Ingress++, misleiden de GPS en locatiedata, waardoor spelers die er gebruik van maken plots in andere regio's kunnen spelen. Global++ zou ook aan Potter++, een aangepaste versie van Wizards Unite, werken.

De aanklacht van Niantic heeft zijn effect alleszins niet gemist. Global++ heeft al aangekondigd ermee op te houden. De verspreiding van de gehackte apps is ook stopgezet en de verschillende communicatiekanalen van de groep zijn offline gehaald.

Global++ wilde het naar eigen zeggen trouwens alleen maar mogelijk maken voor iedereen om games als Pokémon GO te kunnen spelen, ook voor wie in een minder optimale regio zou wonen. Het betreurt dan ook dat het zijn activiteiten moet stopzetten, maar stelt dat het niet anders kan omwille van de rechtszaak.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.