4gamers.be

Minecraft: Story Mode kost nu 700 euro op Xbox 360

Door Jay, 19-06-2019 13:42

Binnenkort, op 25 juni, verdwijnt Minecraft: Story Mode van Telltale uit de digitale winkelrekken en dat heeft als gevolg dat de game op Xbox 360 momenteel maar liefst (afgerond) 700 euro kost. Daar is echter een "logische" reden voor.

In aanloop naar het definitief verwijderen van Minecraft: Story Mode werd het alvast onmogelijk gemaakt om de game nog te kopen. Op Xbox 360 leverde dit echter een probleem op. De game niet meer te koop aanbieden betekende immers ook dat wie het spel ooit wél al gekocht het, het niet meer (opnieuw) kon downloaden. Dat is het gevolg van de manier waarop het Xbox 360 platform in elkaar zit. Dat Marketplace is immers al redelijk oud en dateert nog van een tijd waarin digitale aankopen nog niet zo ingeburgerd waren als nu. Ook met het verdwijnen van digitale games en dergelijke toestanden werd toen nog geen rekening gehouden.

Oplossing: de game opnieuw te koop aanbieden, maar dan met een stevig prijskaartje om mensen te ontmoedigen de game nog te kopen. Er wordt ook benadrukt dat de 100 euro per episode (er zijn er 8 in totaal maar de eerste is gratis, dus in totaal zou je 700 euro betalen) ook de effectieve prijs is die je betaalt als je een episode toch zou kopen, wat dus afgeraden wordt.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.