4gamers.be

EA: "Lootboxen zijn een verrassing en redelijk ethisch"

Door Jay, 20-06-2019 11:54

In het Verenigd Koninkrijk heeft een parlementaire hoorzitting plaatsgevonden omtrent lootboxen. Onder meer EA moest daar de nodige tekst en uitleg komen geven. Opmerkelijk was de verdediging die Kerry Hopkins, VP of legal and government affairs bij EA, aanhaalde.

Volgens Hopkins is er eigenlijk weinig mis met lootboxen, om niet te zeggen niets. Volgens hem zijn het eerder "verrassingen" voor de speler en bovendien zijn ze "redelijk ethisch". Hij vergeleek lootboxen met verrassingsspeelgoed dat al jaren bestaat, zoals Kinder Surprise.

Voorts haalde Hopkins aan dat lootboxen volgens verschillende kansspelcommissies in verschillende landen niet onder de gokwetgeving vallen, een standpunt waarmee EA het uiteraard eens is. Waar men het niet mee eens is, is de visie van de kansspelautoriteiten in België en Nederland, die oordelen dat lootboxen wel degelijk (in bepaalde gevallen) onder de gokwetgeving vallen. EA wijst erop dat dit een interpretatie van de betrokken autoriteit betreft, en geen oordeel van een rechter. Ook is EA het niet eens met beweringen dat lootboxen tot gokken zou leiden.

De hoorzitting was slechts één element van een onderzoek van de Britse overheid naar gokelementen in games. Of er ook aangepaste wetgeving zal komen, valt nog af te wachten.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.