4gamers.be

Epic Games zegt dat het eigenlijk niets verdient aan Fortnite

Door Jay, 20-06-2019 14:05

In dezelfde hoorzitting waarin lootboxen door EA verdedigd werden, werd ook Epic Games aan de tand gevoeld, concreet dan omtrent Fortnite. Canon Pence, de vertegenwoordiger van Epic, liet uitschijnen dat het bedrijf eigenlijk niets verdient aan de game.

Om te beginnen zei Pence dat het altijd de bedoeling is geweest van Epic om een "leuke, eerlijke, flexibele, innemende en genereuze vorm van interactief entertainment" te creëren en dat het een foutieve voorstelling is om te zeggen dat Fortnite een schandelijke poging is om snel winst te maken. Bovendien is het volgens Pence onjuist om te stellen dat Epic geld verdient aan spelers die Fortnite spelen.

Technisch gezien heeft Pence misschien gelijk, aangezien Epic inderdaad niet per se geld verdient aan het feit dat de game gespeeld wordt. Het zijn immers andere zaken, zoals microtransacties en season passes, die het geld opleveren, aangevuld met promoties voor andere bedrijven en merken, zoals de NFL. Desondanks is het natuurlijk nogal lachwekkend om te suggereren dat Epic eigenlijk niets of helemaal niet zoveel verdient aan Fortnite. In 2018 leverde de game 2,4 miljard dollar op, het hoogste bedrag ooit voor een game op jaarbasis. Ook de aanwezige parlementsleden konden de suggesties van Pence niet echt smaken. Zij wezen erop dat Epic gewoon een bedrijf is dat winst wil maken en dat het geen goed doel is.

Ook elders liet de vertegenwoordiger van Epic een steek vallen. Men vroeg hem waarom Epic niet, zoals wettelijk verplicht is, vraagt naar de leeftijd van spelers. Men vroeg of Epic het niet nodig acht om zich aan de regels te houden. "We don't" was daarop het antwoord. Pence probeerde later te weerleggen dat hij dat gezegd zou hebben, maar het verslag van de hoorzitting is duidelijk.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.