4gamers.be

Microsoft mikt niet langer op twee next-gen consoles

Door Jay, 21-06-2019 10:36, bron: https://www.resetera.com/threads/brad-sams-microsoft-shifts-xbox-focus-to-one-next-gen-console.124588/

Afgelopen E3 kwam Microsoft voor het eerst met officiële details omtrent de next-gen Xbox, alleen had men het over slechts één console terwijl op basis van betrouwbare bronnen werd verwacht dat het om twee consoles zou gaan: één ultieme Xbox console en een tweede, goedkopere maar ook minder krachtige versie. Nieuwe informatie suggereert nu dat die plannen zijn gewijzigd.

Verschillende bronnen melden dat Microsoft de plannen voor een tweede console heeft geschrapt, wat op zich natuurlijk kan gebeuren. De vraag is echter waarom. Wat dat betreft, doen er twee aannemelijke redenen de ronde.

Om te beginnen zouden ontwikkelaars moeite hebben met de twee aparte consoles, die ook allebei andere specs zouden hebben. Ontwikkelaars zouden hun games eerst vlot willen laten draaien op de minder krachtige console om vervolgens via scaling dezelfde game naar de krachtigste van de twee te brengen. Daat heeft voordelen maar ook nadelen. De kracht van de sterkste console zou immers niet ten volle benut worden omdat men altijd ook de minder krachtige versie in het achterhoofd heeft.

De tweede reden heeft te maken met het doel van de tweede console. Die moest namelijk een goedkope manier vormen voor mensen om toe te treden tot het Xbox-ecosysteem. Het success van de Xbox Game Pass echter en de komst van xCloud, de game streaming service van Microsoft, zouden hetzelfde doel reeds dienen. In die zin zou een tweede console eerder ruis op de lijn betekenen en zou Microsoft zichzelf voor de voeten lopen.

Hoewel het natuurlijk wel vaker gebeurt dat plannen wijzigen, is er in dit geval toch ook een eigenaardigheid te bespeuren. De goedkopere console werd immers voorgesteld als een streaming box zonder disc drive, dus vooral bedoeld voor xCloud, terwijl ook digitale games te spelen zouden zijn. Als die tweede console er inderdaad niet meer van komt, is het de vraag of er nog aparte hardware voorzien zal worden voor xCloud. De kans is reëel dat hier op een gelijkaardige manier als bij Google Stadia gewerkt zal worden, in die zin dat de service via verschillende soft- en hardware gedraaid kan worden. In dat geval zou het kunnen dat van de tweede console uiteindelijk alleen nog maar een kleine stick overblijft om in je tv te pluggen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.