4gamers.be

Pay to win toegevoegd aan Blackout mode van Call of Duty: Black Ops 4

Door Jay, 26-06-2019 11:49

Een nieuwe update voor Call of Duty: Black Ops 4 zorgt voor de nodige ophef. De update in kwestie voegt namelijk, naast andere zaken, ook een pay to win element toe aan de battle royale mode van de game, Blackout.

Concreet zijn Blackjack's Stashes geïntroduceerd in Blackout. Elke speler kan zo één Stash per game ontgrendelen om toegang te krijgen tot alle Black Market wapens die hij of zij bezit. De wapens die je zo krijgt, zijn enkel voor de speler zelf bruikbaar, dus andere spelers kunnen de wapens in kwestie niet oprapen wanneer je ze laat vallen.

Dit op zich zorgt er al voor dat spelers in Blackout toegang kunnen krijgen tot exclusieve wapens, waar andere spelers geen toegang tot hebben, waardoor het speelveld ongelijk verdeeld is. Bovendien kan je via de Blackjack Stashes enkel aan de slag met wapens die je hebt verkregen via Reserves, de lootboxen van Black Ops 4. Hoewel je in principe alles kan verkrijgen door de game te spelen, is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Kortom: wie centjes uitgeeft, zal al sneller toegang krijgen tot de betere wapens, die vervolgens exclusief in Blackout gebruikt kunnen worden.

De hele kwestie is iets genuanceerder dan zuivere pay to win, maar desondanks is de community niet blij met deze nieuwigheid. Men hoopt dan ook dat er aanpassingen volgen of dat alles wordt teruggedraaid. In hoeverre Treyarch en Activision daar gehoor aan zullen geven, valt nog af te wachten.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.