4gamers.be

Sony, Microsoft en Nintendo strijden samen tegen Trump

Door Jay, 27-06-2019 13:30, bron: https://www.thesixthaxis.com/2019/06/26/sony-microsoft-nintendo-chinese-tariffs/

Sony, Microsoft en Nintendo hebben de krachten als consolegiganten gebundeld om het beleid van Amerikaans president Trump aan te klagen. Concreet verwijst men natuurlijk naar de nieuwe importheffingen op in China geproduceerde goederen, waaronder consoles. De drie wijzen erop dat 96% van de in 2018 in de VS geïmporteerde consoles uit China kwam, en dat de nieuwe importheffingen erg negatieve gevolgen kunnen hebben.

De bedoeling van de importheffingen is om bedrijven hun productie te laten weghalen uit China en als het even kan naar de VS over te brengen. In de praktijk gebeurt dat echter zelden of nooit. Als er al productie verhuist, dan verschuift die gewoon van China naar elders in Azië, waar het nog steeds goedkoper is om te produceren dan in de VS zelf. Dat doel lijkt Trump dus al niet meteen te bereiken.

Voorts zorgt de extra importheffing ervoor dat consoles gewoon duurder worden, omdat de kost wordt doorgerekend naar de consument. Sony, Microsoft en Nintendo wijzen erop dat consoles zo voor veel Amerikanen mogelijk onbetaalbaar worden. Dat raakt hen niet alleen in hun toegang tot entertainment, maar heeft ook nog andere gevolgen.

Omdat duurdere consoles betekenen dat er minder verkocht zouden worden, heeft dit ook een invloed op andere delen van de gaming industrie die afhangen van de consoleverkoop. Daarbij gaat het om de feitelijke ontwikkelaars van games en producenten van accessoires. Dat zijn vaak kleinere (Westerse) bedrijven met minder financiële veerkracht, met alle mogelijke gevolgen van dien.

Het is dus duidelijk dat Sony, Microsoft en Nintendo de handelsoorlog van Trump met China niet echt zien zitten, maar of het Witte Huis oren heeft naar hun commentaar, dat valt te betwijfelen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.