4gamers.be

Rusland: "Metal Gear is een propagandawapen van de VS"

Door Jay, 01-07-2019 13:51, bron: https://www.resetera.com/threads/%E2%80%98metal-gear%E2%80%99-video-game-is-an-%E2%80%98american-intelligence-project-%E2%80%99-russian-official-says.126138/

Andrei Kartapolov, de afgevaardigde Minister van Defensie van Rusland en tevens een van de topmensen van het Russische leger, heeft tijdens een hoorzitting in het Rusische parlement gezegd dat de Metal Gear games eigenlijk propaganda zijn van de Amerikaanse geheime dienst. De games zijn volgens Kartapolov bedoeld om (voornamelijk jonge) Russen te beïnvloeden zodat ze tegen hun regering zouden protesteren.

De Amerikanen zouden volgens Kartapolov nog andere projecten hebben met dezelfde doelstelling. Concreet verwijst hij bijvoorbeeld naar RuNet Echo, een platform dat Engelse verslaggeving uitbrengt van Russisch nieuws. Volgens Kartapolov recruteren de VS bewust mensen die tegen Rusland zijn om het land via berichtgeving in een slecht daglicht te stellen. Ook de NAVO kreeg nog eens een veeg uit de pan.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.