4gamers.be

7 iconische gaming duo's ter ere van World Friendship Day

Door Jay, 30-07-2019 15:30

Het is vandaag World Friendship Day en de meest innige vriendschappen worden overal ter wereld in de bloemetjes gezet. Om dat te vieren zijn wij op zoek gegaan naar iconische duo’s en beste vrienden in gaming.

 

 

Mario en Luigi


Oké, deze besnorde Italianen zijn eigenlijk broers, maar dat wil niet zeggen dat ze geen beste vrienden kunnen zijn. Als je samen gaat voetballen, golfen, partygames speelt en samen naar de Olympische Spelen trekt kan je al spreken van een uitgebreide vriendschap. Als er dan al eens kwaad bloed is tussen de twee kunnen ze zich altijd afreageren in games als Super Smash Bros. Een meer iconisch duo zal je niet snel vinden.

 

 

Ratchet en Clank


De avonturen van deze Lombax en kleine robot zijn al gedocumenteerd in verschillende games. Ze hebben zelfs hun eigen film gekregen in 2016 met een bijhorende remake van de originele game. Ook dit duo kende al wel eens moeilijke momenten (het is zelfs een groot onderdeel van het plot in een aantal van de games) maar hun karakters zijn zo tegengesteld dat ze eigenlijk een perfecte combo vormen.

 

 

Ellie en Joel


Geen duo op deze lijst dat letterlijk zo hard op elkaar vertrouwt als Ellie en Joel uit The Last of Us. Doorheen de game zien we de relatie tussen deze twee groeien en tegen het einde van de game staat dit duo (of toch één van hen) voor een hartverscheurende keuze. Je zou kunnen zeggen dat het echt "clickt" tussen deze twee.

 

 

Donkey Kong en Diddy Kong


Net zoals bij Mario en Luigi is er een familiale connectie tussen deze twee apen. Diddy Kong is namelijk het neefje van Donkey Kong. Samen vormen ze een fantastisch duo, waar Donkey Kong de domme kracht is en Diddy Kong de vernuftige gadgets in elkaar steekt.

 

 

Sonic en Tails


Wie had er ooit kunnen denken dat een egel die extreem snel kan lopen en een vos die kan vliegen door gebruik te maken van zijn staarten beste vrienden zouden worden? Sega, klaarblijkelijk. Dit, laten we eerlijk zijn, heel onwaarschijnlijke duo is uitgegroeid tot één van de meest iconische duo’s ter wereld.

 

 

Jak en Daxter


Jak en Daxter hebben een uitgebreide geschiedenis. Daxter werd per ongeluk door Jak in een soort wezel veranderd en Jak probeert om die transformatie ongedaan te maken. Jak en Daxter zijn alleszins een van de meest iconische duo’s uit het PlayStation 2 tijdperk, ook al omdat hun eerste game een van de eerste was voor de console.

 

 

Banjo en Kazooie


Banjo en Kazooie zijn het duo dat de toon heeft gezet voor alle 3D platforming games die na hen kwamen. Qua persoonlijkheid zal je geen twee meer verschillende personages vinden dan deze twee en dat is wat hun dynamiek zo interessant maakt.

 

 

Wie zijn jullie favoriete duo's in games?

Delen in de comments!

Geschreven door Jeugd.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.