4gamers.be

Meer dan 2 miljard aan inkomsten voor Pokemon Go

Door papfles, 10-07-2019 07:22, bron: https://sensortower.com/blog/pokemon-go-revenue-year-three

Of de hype voorbij is, zal de mensen van Niantic ongetwijfeld worst wezen, als je naar de inkomstenstroom van Pokémon Go kijkt. De game heeft niet alleen heel wat mensen de wereld in gestuurd, maar ook heel wat geld doen vloeien. Of het nu om lures ging of andere in-game extra's, de bankrekening van de ontwikkelaar werd in de afgelopen drie jaar danig gespekt. 

Volgens Sensor Tower is er ondertussen al meer dan 2,65 miljard dollar (2,35 miljard euro) uitgegeven aan het AR-spelletje. Per dag komt dat neer op zowat 2 miljoen euro inkomsten. De Verenigde Staten zorgde voor het gros van de inkomsten (35 %), Japan volgt met 29 % en dan is het Duitsland met 6 %. Dit jaar doet het spel het ook beter dan vorig jaar, want er is al een 19 % inkomstenstijging genoteerd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, dus het ziet er naar uit dat de kaap van 3 miljard dollar tegen het einde van het jaar is bereikt.

Pokémon Go screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.