4gamers.be

Nintendo verschuift deel van Switch-productie uit China

Door papfles, 10-07-2019 07:27, bron: https://uk.reuters.com/article/us-nintendo-china/nintendo-says-to-shift-part-of-switch-console-production-out-of-china-idUKKCN1U40HR

Er is een kleine handelsoorlog gaande tussen de Verenigde Staten en China, al beweerde president Donald Trump onlangs nog dat er vooruitgang geboekt werd en dat een akkoord in de maak is. Ondanks die uitspraken hebben Sony, Microsoft en Nintendo al eerder gemeld dat ze het niet eens zijn met de importheffingen die werden opgelegd en dat de Amerikaanse burger vooral het slachtoffer zou zijn.

Toch kiest Nintendo op dit moment deels eieren voor zijn geld, want het bedrijf heeft bekendgemaakt dat het een deel van zijn Nintendo Switch-productiecapaciteiten zal verhuizen. Daarbij wordt China verlaten ten voordele van Viëtnam. Op die manier wil het diens productiemogelijkheden "diversifiëren", al komt het hiermee natuurlijk ook deels onder de importheffingen uit, aangezien die enkel gericht zijn op China. Nintendo hoopt de verhuis rond te hebben deze zomer. 

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.