4gamers.be

Jordanië verbiedt PUBG

Door papfles, 12-07-2019 06:48, bron: https://en.royanews.tv/news/18021/2019-07-10

Heel wat games hebben al te maken gehad met een lokaal verbod, net zoals dat ook met films en muziek wel eens durft voor te komen. Denk maar aan de aangepaste versies van heel wat games in Duitsland of het striktere beleid in Aziatische landen. Deze keer krijgt PUBG weer te maken met een verbod, deze keer vanuit Jordanië, dat het naar eigen zeggen deels doet omwille van instanties en burgers die klagen over de game.

Het land heeft een (niet-nader genoemd) rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie gebruikt om te melden dat PlayerUnknown's Battlegrounds verboden zal worden. Echter lijkt er geen enkel rapport te bestaan waarin de game met naam wordt genoemd. Wat uiteraard wel is gebeurd is dat recentelijk de Wereldgezondheidsorganisatie gameverslaving officieel heeft erkend als ziekte en dat lijkt nu hetgene te zijn dat Jordanië gebruikt als argument, om te staven dat PUBG "een gewelddadige game is die tot verslaving en sociale isolatie" leidt. Ook Fortnite zou op de lijst staan om binnenkort geband te worden.

PlayerUnknown's Battlegrounds screenshot

 

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.