4gamers.be

Ubisoft maakt voor Watch Dogs Legion opnieuw gebruik van HitRecord

Door GuerrillaDawg, 15-07-2019 10:19

Ubisoft laat weten dat het voor Watch Dogs Legion opnieuw samenwerkt met HitRecord. Dat is een online community platform dat fungeert als een productiebedrijf. Achter dit platform zit acteur, filmmaker en ondernemer Joseph Leonard Gordon-Levitt. Via HitRecord kunnen gebruikers allerlei assets, zoals muziek en artwork, insturen, dat dan al dan niet gebruikt wordt in projecten, zoals games, waarvoor de artiesten dan vergoed worden.

Hoewel HitRecord een goede manier lijkt om de community te betrekken en beginnende artiesten een kans te geven, is er toch ook enige controverse rond deze manier van werken. Artiesten worden immers enkel betaald wanneer hun werk effectief gebruikt wordt en voor velen onder hen draait dit uiteindelijk negatief uit omdat ze er veel tijd in steken maar niets voor terug krijgen. Bovendien wordt er niet met bestaande contracten gewerkt, dus het is telkens nog maar de vraag hoeveel een artiest precies zal krijgen voor zijn of haar werk.

Eerder maakte Ubisoft ook al gebruik van HitRecord voor content in de nieuwe Beyond Good & Evil. Voor Watch Dogs Legion, dat in maart 2020 verschijnt, wil men het platform vooral gebruiken om de soundtrack van de game te ondersteunen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.