4gamers.be

Roken wordt geweerd in toekomstige Gears of War games

Door Jay, 15-07-2019 16:39, bron: https://variety.com/2019/gaming/news/gears-5-xbox-smoking-eleague-truth-initiative-1203265854/

Gears 5 en andere toekomstige Gears games en projecten zullen roken niet langer prominent in beeld brengen of "verheerlijken", zo heeft ontwikkelaar The Coalition laten weten. Die beslissing is het gevolg van een campagne van Truth Initiative, een groep die actie voert tegen roken en de tabaksindustrie. Truth Initiative ging aankloppen bij Turner, een esports organisatie die de uitzendrechten op Gears 5 heeft, en Turner op zijn beurt ging aankloppen bij The Coalition.

Rod Fergusson, baas van The Coalition, heeft naar eigen zeggen met eigen ogen gezien wat voor destructieve effecten roken kan hebben en daarom wil men roken niet langer een narratieve plaats in de games van Gears of War geven. Onderzoek heeft immers aangetoond dat jongeren sneller zullen beginnen met roken wanneer roken te zien is in de media die ze consumeren.

Robin Koval, hoofd van Truth Initiative, is blij met de beslissing van The Coalition, maar stelt dat er nog veel werk aan de winkel is in de game-industrie en de bredere entertainmentindustrie. Er wordt echter vooruitgang geboekt. Zo liet Netflix recent ook al weten dat het roken zou weren uit toekomstige, eigen content.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.