4gamers.be

Japanse politie gebruikt Street Fighter om te recruteren

Door Jay, 20-07-2019 00:00

In Japan maakt de politie van Osaka gebruik van Street Fighter voor het recruteren van cyber-crime agenten. Capcom en de politie van Osaka werken al sinds 2013 samen voor verschillende campagnes rond preventie en bewustmaking, maar dit jaar kreeg Capcom voor het eerst de vraag of personages van Street Fighter gebruikt mochten worden om nieuwe werkkrachten aan te trekken.

Capcom ging akkoord en zodoende worden sinds begin deze maand heel wat flyers en posters verspreid waarop Street Fighters personages geïnteresseerden oproepen om zich aan te melden. Street Fighter is in Japan sowieso al redelijk populair bij een breed publiek en men hoopt dat met name ook het esports publiek geïnteresseerd zal zijn in een job bij de cyber-crime unit.

Street Fighter V screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.