4gamers.be

16-jarige wint Fortnite World Cup en 3 miljoen dollar

Door Jay, 29-07-2019 10:50

Dankzij de Fortnite World Cup is gaming is de afgelopen dagen weer wat in de mainstream media geweest. De afgelopen maanden al sprongen die media op de hype van Fortnite en wanneer er dan een World Cup georganiseerd wordt met een prijzenpot van 30 miljoen dollar, dan kan daar natuurlijk ook nog even over bericht worden. Niet onterecht, want het is toch weer een mijlpaal voor Fortnite en competitief gamen in het algemeen, waarmee getoond wordt dat het levens kan veranderen.

De grote winnaar in dit geval is Kyle "Bugha" Giersdorf, een 16-jarige Amerikaanse jongen, die het solo toernooi won en zo naar huis ging met maar liefst 3 miljoen dollar. Gespreid over 6 games kwam hij er als beste uit, met een score van 59 punten. De tweede plaats ging naar Psalm, die 33 punten haalde, wat overigens ook nog goed was voor 1,8 miljoen dollar en ook een hoop andere spelers gingen nog met mooie bedragen naar huis. Voor het puntensysteem werden spelers aangemoedigd om niet alleen zo hoog mogelijk te eindigen in een game, maar ook om zelf actief zoveel mogelijk andere spelers uit te schakelen. Zo werd vermeden dat spelers zich gewoon zouden verstoppen tot het einde.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.