4gamers.be

Walmart verwijdert reclame voor gewelddadige games, maar blijft vuurwapens verkopen

Door Jay, 09-08-2019 12:50

Update: Walmart heeft bevestigd dat de actie een reactie is uit respect voor de slachtoffers van de recente schietpartijen.


In de Verenigde Staten hebben verschillende vestigingen van winkelketen Walmart een memo gekregen met daarin de opdracht om alle gewelddadige beelden te verwijderen. Concreet betekent dit dat reclame voor en demo's van gewelddadige games worden verwijderd, terwijl ook gewelddadige films niet meer actief gedraaid worden als demo. Ook video's in het kader van "hunting season" worden niet meer getoond.

Waarom Walmart deze actie precies onderneemt, is niet bekend, maar de timing is natuurlijk opvallend. Afgelopen weekend vonden in de VS weer twee erg bloedige schietpartijen plaats. Zoals gewoonlijk is daarna het debat weer losgebarsten over de oorzaken van dergelijke drama's in de VS. Velen wijzen naar de wapencultuur in de VS en de erg soepele wetgeving, terwijl tegelijk door sommigen ook naar games als oorzaak verwezen wordt, ook door president Donald Trump.

Het is dus niet onlogisch te denken dat de actie van Walmart te maken heeft met de schietpartijen van afgelopen weekend. Of Walmart daarmee te kennen geeft dat het gewelddadige games en het promoten daarvan zelf ook als een probleem ziet, is een conclusie die we niet mogen trekken. Volgens sommigen is de actie van Walmart slechts een teken van respect tegenover de slachtoffers en wil in de nasleep van de drama's geweld gewoon niet al te prominent in beeld brengen.

Desondanks kan je er niet omheen dat het vreemd overkomt wanneer reclame voor games verwijderd wordt, terwijl Walmart wel nog gewoon vuurwapens blijft verkopen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.