4gamers.be

In Australië is DayZ verboden en toegelaten tegelijk - update

Door Jay, 12-08-2019 12:19, bron: https://kotaku.com/dayz-is-somehow-banned-but-also-not-banned-in-australi-1837049633

Update

Het Australian Classification Board heeft laten weten dat het stappen onderneemt om ook de digitale versie van DayZ te verbieden in Australië.

Origineel (11/06/2019, 00:00)

Australië heeft een reputatie voor het streng beoordelen van games, waardoor heel wat games er simpelweg niet toegelaten worden, voornamelijk omwille van de manier waarop zaken als seks, geweld en drugs in de games aan bod komen. Doordat het Australian Classification Board zo streng is, heeft zich nu een nogal eigenaardige situatie voorgedaan. DayZ is in Australië namelijk verboden en toegelaten tegelijk. De vork zit als volgt in de steel:

Eerder deze week kreeg DayZ geen groen licht van het Australian Classification Board om in de winkelrekken te verschijnen. Een fysieke release van de game werd geweigerd en zodoende verboden omwille van het feit dat de game het in de toekomst misschien mogelijk zou maken voor spelers om zich wat op te krikken met behulp van cannabis, die dienst zou doen als morfine. Volgens het Classification Board valt dit onder drugsmisbruik en -verslaving en dat mag dus niet.

Geen fysieke release voor DayZ dus in Australië, maar tegelijk is de digitale versie van het spel er wel gewoon legaal te koop via Steam. Dat komt omdat de digitale versie ooit al eens goedgekeurd was geweest toen het nog een early access game was. In die hoedanigheid werd de game niet door het Australian Classification Board beoordeeld, maar wel onder een internationale regeling die veel minder streng was.

Digitaal werd DayZ dus legaal gelanceerd in Australië, terwijl de fysieke versie in zijn huidige vorm nu verboden werd. Digitaal blijft de game voorlopig ook nog gewoon te koop in Australië en het ziet er niet naar uit dat de digitale versie opnieuw geëvalueerd zal worden.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.